Lukk
Hva leter du etter?
Minoritetssalg

Nor Tekstil

Salg av 50% til Leo AS

Saga Corporate Finance har bistått familien Lauritzen i salget av 50% av aksjene i Optivask AS, holdingselskapet til Nor Tekstil, til Leo AS.

Nor Tekstil er den ledende aktøren for rengjøring, vasking og utleie av tekstiler i Norge. Nor Tekstil har røtter tilbake til 1965 da Finn Lauritzen kjøpte Bergens Vaskeriet i Sandviken, Bergen. Tor Lauritzen overtok familiebedriften fra faren bare 23 år gammel. Tor fortsatte å utvide virksomheten, og i 2005 fusjonerte han med Leif og Ove Belsvik for å danne Nor Tekstil. I dag har Nor Tekstil 1200 ansatte på tvers av sine 25 vaskerier, og med en inntekt på mer enn 1,3 milliarder i 2019.

De siste 20 årene har tredje generasjon av familien Lauritzen, Espen og Christine, jobbet med selskapet. Familien har vært involvert i alt fra daglige drift til styrearbeid. Som rådgiver anerkjente Saga flere kjennetegn som mange av våre kunder deler. Selskapet var et felles prosjekt som hele familien bidro til, og arbeidsutfordringer ble løst både ved middagsbordet og i styrerommet. Familien har brydd seg dypt om selskapets mange ansatte og har vært stolt over å være en hjørnesteinsbedrift på mange av sine lokasjoner i Norge. Sammen med familien utforsket Saga flere alternativer for å sikre arven, som til slutt endte med et salg til den andre 50%-eieren av selskapet, Leo AS.

Vi er stolte over å ha bistått familien Lauritzen i denne prosessen, og vi er begeistret over å kunngjøre at selskapet fortsatt er i gode hender med Leif og Ove Belsvik, som nå kontrollerer 100% av aksjene i Optivask. Saga gratulerer begge parter med en vellykket transaksjon.

Trenger du bistand?

Ivan Alver

Ivan Alver

Senior Partner

Trenger du bistand?

Ivan Alver

Ivan Alver

Senior Partner