Lukk
Hva leter du etter?
Majoritetssalg

Libra-Plast

Salg av majoritetspost til Lagercrantz Group

Saga Corporate Finance har bistått eierne av Libra-Plast AS i salget av 75% av aksjene til det børsnoterte Lagercrantz Group. Selskapet skal fokusere på videre vekst i Norge og internasjonalt. De opprinnelige aksjonærene vil fortsatteer aksjonærer på 25%, vil virksomheten fortsette sin vekstbane både i Norge og internasjonalt.

Libra er en norsk produsent av dører, luker og lagringsenheter til skip. Selskapets hovedkontor ligger på Hareid, som er en del av den maritime klyngen på Mørekysten. Selskapet har produksjonsanlegg i Norge, Latvia og Vietnam og leverer produkter over hele verden til en rekke marine segmenter. Selskapet omsatte for MNOK 177 i 2020.

Selskapet ble etablert i 1954 av Albert Lillebø og var før transaksjonen kontrollert av Lillebø-familiens andre- og tredje generasjon. Arne Lillebø har vært styreleder for Libra, mens tredje generasjon, Anders og Kim, har hatt operative roller i selskapet. Ledergruppen, som også er aksjonærer i selskapet, har vært aktivt involvert i prosessen med å finne en ny partner som kan bidra til selskapets videre utvikling.