Lukk
Hva leter du etter?
Minoritetssalg

Metizoft

Salg av Metizoft til Dovetail og Nysnø Klimainvesteringer

Saga Corporate Finance har bistått eierne av Metizoft AS i salget av en minoritetspost for å styrke selskapets kompetanse på teknologi og ESG. Teknologinvestoren Dovetail (med Ferd Impacting og Skeie Technology i ryggen) og klimainvestoren Nysnø går inn på eiersiden i Metizoft gjennom en transaksjon som består av både kjøp av aksjer og en emisjon.

Metizoft, med hovedkontor i Herøy på Sunnmøre, ble grunnlagt av Gry Cecilie Sydhagen i 2006 med en ambisjon om å gjøre den maritime næringen grønnere. I dag er Metizoft en ledende internasjonal leverandør av programvare og tjenester som sikrer at over 3500 skip møter krav til bærekraftig og ansvarlig drift. Selskapet har markedets ledende løsning for å dokumentere farlige stoff ombord i skip (IHM) og et avansert system for håndtering av kjemikalier. Med sine nye løsninger for ESG-rapportering og livsløpsanalyse (LCA), er de også klare til å hjelpe sine kunder til å møte økte krav til åpenhet og helhetlig miljøstrategi.

Selskapet omsatte for ca. NOK 70m i 2022, og har hatt en ARR vekst på over 50% de siste årene. I et marked som er regulatorisk drevet og i sterk vekst har selskapet fortsatt et betydelig uforløst potensial.

For Metizoft var det kritisk å beholde Herøy-identiteten og finne en partner som hadde kompetanse til å bidra til den videre utviklingen. Med Dovetail og Nysnø på eiersiden er selskapet rigget til å kapitalisere på den sterke posisjonen og fundamentet de har opparbeidet seg samtidig som de beholder majoritetseierskapet.

 

Trenger du bistand?

Ivan Alver

Ivan Alver

Senior Partner
Eirik Aleksander Bøe

Eirik Aleksander Bøe

Associate

Trenger du bistand?

Ivan Alver

Ivan Alver

Senior Partner
Eirik Aleksander Bøe

Eirik Aleksander Bøe

Associate